BijLeren En Netwerken Tussendoor in SRW

Stap met een klik in één van onze (gast)colleges binnen, neem deel aan een netwerkmoment on campus, bestudeer ons online materiaal en samenwerkingsprojecten. Ons aanbod aan jou vanuit de opleiding Sociale ReadaptatieWetenschappen (SRW) in UCLL

Wil je via mail op de hoogte gehouden worden van onze tweemaandelijkse blents in SRW?

Teken dan snel in op onze mailinglijst en ontvang tweemaandelijks een bericht met ons aanbod blents.

Ik wil mij inschrijven voor de mailinglijst

Neem een kijkje bij onze 5 soorten BLENTs

Vormingsaanbod

Pedagogische thema's

De afgelopen streams van pedagogische thema's

  • 18 februari - Een geschiedenis van hedendaags ouderschap – Noëmi Willemen
  • 25 februari - Onderwijs en zorg: vrienden voor het leven? – Sven Van Grembergen
  • 4 maart - Weg met participatie – Rudi Roose
  • 11 maart - Ondersteunen zonder ‘vast-te zetten’ - Jean-Luc Kaberghs & An Bries
  • 18 maart - Wachtlijsten in de jeugdhulp – Koen Gevaert

1 april - De pedagogiek van het grootouderschap – Philippe Noens

Woonzorgcentra staan voor grote uitdagingen: de vergrijzing, een toenemende werkdruk en afstemmingskwesties in zorgverlening. Ouderen, die in een woonzorgcentrum in het bijzonder, worstelen ook vaak met vragen over hun rol en betekenis voor de samenleving. Er is een groeiende vraag naar innovatieve benaderingen die sterker inspelen op zowel krachten als noden voor bewoners. We gebruiken een recent studentenonderzoek naar ‘de pedagogiek van het grootouderschap’ om zo’n mogelijke innovatieve benadering zichtbaarder te maken. In dit project werd de pedagogische cultuur – de opvoedingskennis, -vaardigheden, -ervaringen, -gewoontes en -gebruiken van grootouders – onderzocht. Niet alleen stellen we (de resultaten van) dit onderzoek voor – welke opvoedingsadviezen verstrekken leden van de oude generatie, welke opvoedingsobjecten wensen ze in een tijdscapsule te steken en waarom – maar we denken ook na wat deze pedagogische blik kan betekenen om met ouderen, binnen een woonzorgcentra, aan de slag te gaan met hun pedagogische cultuur.

Philippe Noens is doctor in de pedagogische wetenschappen. Hij werkt als onderzoeker en docent aan de Hogeschool Odisee (campus Gezinswetenschappen te Schaarbeek). Zijn onderzoek richt zich op actuele opvoedings- en onderwijsthema’s, o.a. de eerste 1000 dagen (https://kcgezinswetenschappen.odisee.be/Dag-van-het-gezin-2024-de-eerste-1000-dagen) en opvoedingsadvies (https://www.opgroeien.be/kennis/toolbox/tijdschrift-themanummer-opvoedingsadvies)

22 april - Sociaal-pedagogisch werk en de ‘her-scholing’ van het onderwijs - Jan Masschelein

De lezing zal vertrekken van een omschrijving van waar het, vanuit pedagogisch opzicht, op school om gaat, en welke haar vormende, emanciperende én enthousiasmerende krachten zijn wanneer ze als school werkzaam is. Die krachten hebben te maken met ervaringen van (pedagogische) vrijheid en gelijkheid en het vormgeven aan collectieve ontmoetingen met werelden. Vervolgens zullen een aantal ontwikkelingen besproken worden die de school feitelijk ‘ont-scholen’, zoals onder meer: een toenemende eis tot maatwerk en een doorgedreven focus op de persoon van de leerling (‘personaliseren’), op leren en resultaten, het zich richten op doelgroepen en het vormen van niveau-groepen (met dezelfde noden en kenmerken), de focus op ‘taken’, de toenemende aanwezigheid van schermen en schermwerk. De stelling is dat die ontwikkelingen de vormende, emanciperende en enthousiasmerende krachten van scholen verzwakken of uitschakelen. En daarmee schooluitval en moeilijk hanteerbaar gedrag (tegenwoordig vaak vernoemd) in de hand kunnen werken, overigens ook in andere (sociaal-) pedagogische contexten. Een antwoord, zo zal worden gesuggereerd, is niet zozeer te zoeken in time-outs (of time-ins) of in een versterken van het ‘zorgbeleid’, maar in het versterken van het ‘school zijn’ zelf (en de haar eigen ervaringen en ontmoetingen). We zullen aangeven hoe bepaalde vormen van jeugdhulp/werk en voorbeelden uit technisch/beroepsonderwijs daarvoor inspirerend kunnen zijn.

Jan Masschelein is emeritus hoogleraar wijsgerige pedagogiek van de KU Leuven, waar hij werkzaam was, en deels nog is, aan het Laboratorium voor Educatie en Samenleving. Zijn onderzoek betreft vooral de publieke betekenis van de school en de universiteit en meer specifiek de kracht en betekenis van hun publieke werk- en studievormen. Samen met studenten was en is hij ook vandaag nog geëngageerd in het ontwerpen van experimentele pedagogische praktijken en plekken. In het Nederlands publiceerde hij, samen met Maarten Simons, onder meer: de “Apologie van de school. Een publieke kwestie”.(2012) en “De leerling centraal in het onderwijs? Grenzen van personalisering.” (2017). 

24 april (avondvoorstelling) - Filmvoorstelling ‘Code of the Freaks’ – Salome Chasnoff (2020)

Van 22 tot en met 26 april wordt in Leuven de 15de editie van het DisABILITY filmfestival georganiseerd. Het filmfestival wil aan de hand van filmvertoningen, workshops en lezingen de bestaande beeldvorming rond personen met een handicap in vraag stellen. Het filmfestival wil een plek zijn waar mensen met en zonder een handicap elkaar kunnen ontmoeten. Om dit mogelijk te maken zet het festival sterk in op toegankelijkheid zoals audiodescriptie, ondertiteling van de films, rolstoeltoegankelijke ruimtes, tolken VGT, schrijftolken etc.

Het Leuvense DisABILITY Filmfestival is een jaarlijks event dat zich richt op het bevorderen van bewustwording en inclusiviteit door middel van films. Het festival presenteert films die de representatie van mensen met een beperking belichten en streeft ernaar om mensen met en zonder beperking samen te brengen.

De 15e editie van het festival vindt plaats van 22 tot en met 26 april 2025. Het festival biedt ook verschillende toegankelijkheidsopties, zoals audiodescriptie, tolken Vlaamse Gebarentaal en rolstoeltoegankelijkheid.

29 april - Uitleiding en nagesprek bij de film ‘Code of the freaks’. Pedagogisch omgaan met codes: over hoop, filmfestivals en ontmoeting – Pieter Verstraete

In de film Code of the freaks worden we geconfronteerd met een code. Deze code verwijst naar een diepgewortelde manier van denken en spreken over personen met een handicap. De vraag kan en moet dan ook worden gesteld hoe we als samenleving met deze code willen omgaan. Pedagogisch hertaald: kunnen we een manier bedenken om de code te kraken en hierdoor andere manieren van spreken en denken mogelijk maken. 

Pieter Verstraete is hoogleraar pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven. Binnen de Onderzoekseenheid Educatie, Cultuur en Samenleving doet hij onderzoek naar de geschiedenis van opvoeding, onderwijs en vorming. Daarnaast is hij sinds 2011 curator van het jaarlijkse Leuvense DisABILITY Filmfestival. Hij ontving verschillende wetenschappelijke prijzen voor zijn onderzoek en onderwijs. In zijn laatste boek “Stilte in de klas” bestudeerde hij de geschiedenis van stilte in ons onderwijs.

6 mei - Kinderrechten in gesloten voorzieningen – Caroline Vrijens, Marina Van Den Broeck & Ben Nicolai

Caroline Vrijens zal in haar lezing uitleggen wat het Kinderrechtencommissariaat doet, welke uitdagingen er in Vlaanderen zijn op het gebied van kinderrechten, en welke aanbevelingen er zijn voor het beleid om deze uitdagingen aan te pakken.

Bijzondere aandacht gaat naar de werking van de Commissie van Toezicht voor Jeugdinstellingen in Vlaanderen. Deze commissie is onderdeel van het Kinderrechtencommissariaat en houdt toezicht op de gemeenschapsinstellingen, het Vlaams detentiecentrum en de voorzieningen Veilig Verblijf en GES+. Dit toezicht is niet gebaseerd op wantrouwen tegenover deze instellingen, maar biedt een extra perspectief.

Twee maandcommissarissen getuigen over hun ervaringen. Maandelijks bezoeken ze een voorziening die hen toegewezen is. Tijdens hun bezoeken praten ze met jongeren en begeleiders en luisteren naar wat er leeft en naar wat jongeren bezighoudt. Op die manier monitoren ze de omstandigheden en het welzijn van de jongeren. Ze rapporteren hun bevindingen om de rechtspositie van deze jongeren te verbeteren. 

Caroline Vrijens is de Vlaamse kinderrechtencommissaris. Ze behaalde een diploma in de rechten met specialisatie in Internationaal en Europees Recht. Daarnaast voltooide ze een postgraduaatprogramma in Social Profit en Publiek Management. Als Kinderrechtencommissaris is ze verantwoordelijk voor het behartigen van de rechten en belangen van kinderen en jongeren in Vlaanderen. Ze leidt een multidisciplinair team dat zich inzet voor het bevorderen en beschermen van kinderrechten.

 

Marina Van Den Broeck en Ben Nicolai zijn maandcommissaris bij de Commissie van Toezicht voor Jeugdinstellingen in Vlaanderen respectievelijk voor De Grubbe en voor De Wissel. Beiden zijn oud-collega’s van de opleiding SRW: Kinderen, Jongeren en Welzijn aan UC Leuven-Limburg.

Artikels en onderzoek

MIRIAM-project: een bewezen succes, maar wat brengt de toekomst?

Het MIRIAM-project heeft alleenstaande moeders ondersteund in hun strijd tegen armoede en sociaal isolement door individuele begeleiding te combineren met groepssessies. De resultaten tonen aan dat deze aanpak werkt, maar de toekomst is onzeker. Bekijk de videogetuigenissen en ontdek waarom dit project een vervolg verdient. Neem een kijkje op de website van het project via onderstaande knop.

Meer weten?

Save The Date BAP-congres

Op 26, 27 en 28 mei presenteren de afstuderende studenten van SRW (kinderen, jongeren en welzijn) hun bachelorproject voor docenten, externe juryleden, medestudenten, familie, vrienden en natuurlijk ook werkveld. Stip deze dagen al aan in uw agenda. Binnenkort zullen we ook het volledige programma bekend maken. Zeker welkom om u te laten inspireren door ons jong geweld. 

Wereldburgerschapseducatie in de arbeidsfinaliteit

In opdracht van Enabel deden Karel Moons (SRW) en Jana Duchateau (Banaba Global Citizenship Education) voor Research & Expertise UCLL een literatuurstudie naar wereldburgerschapseducatie in de arbeidsfinaliteit. De voornaamste vaststelling is dat zowel de NGO-sector, de overheid, het onderwijs én het wetenschappelijk onderzoek de leerlingen uit het beroeps- en technisch onderwijs systematisch negeren. Vanuit het onderzoek werden kwaliteitscriteria voor projecten opgesteld, een database met interessante projecten samengesteld en een system map ontwikkeld om de relaties tussen de verschillende actoren in kaart te brengen. Die diende als basis om de aanbevelingen te formuleren. Je kan de studie via onderstaande knop downloaden.

(Voor de wereldburgers onder ons: ook in het Frans en (binnenkort) in het Engels.)

Download de studie

LEANS: enthousiaste leerkrachten gezocht

Geluiden uit SRW

Casuïstiek

Dit semester dompelen we onze derdejaars studenten onder in verschillende casussen zodat ze alle ervaringen op hun stage en de geleerde achtergronden kunnen verankeren voor ze in juni het werkveld in gaan. Je kan ons volgen op Instagram en Facebook.


De week na de paasvakantie zetten we studenten in een 'denktank' aan het werk met de concrete vragen die we uit het werkveld kregen. We hopen dat ze de aanvragers met creatieve oplossingen, tips kunnen verder op weg zetten. Heb je zelf een vraag voor een groep jonge, enthousiaste, creatieve SRW-studenten, stuur deze dan in via onze website: Creatieve denktank.

BPI op bezoek op de stageplaatsen van BPII

In voorbereiding van de tweede jaarsstages, kunnen de eerstejaars bij de huidige BPII-stage studenten op bezoek gaan op de stageplek. Dit kadert in het onderdeel 'smaakmakers'. Studenten kunnen hier proeven van de job waar ze in terecht kunnen komen. Na de paasvakantie komen professionals naar de campus om een zicht te geven op hun organisatie en hun dagelijkse werkagenda.

Driedaagse Creativiteit

De studenten hebben een bad gehad van alle muzische domeinen en hebben gezien hoe ze op verschillende manieren aan de slag konden met verhalen met ki en jo. (Schimmenspel, poppenkast, kamishibai, avonturen verhalen, muzikale vertelling). In de eerste meerdaagse konden we ook een try -out van een circusvoorstelling meepikken.

Onze studenten leerden ook lichtekenen of "light painting,". Dit is een fotografische techniek waarbij een camera met een lange sluitertijd bewegende lichtbronnen vastlegt. Dit creëert prachtige patronen en vormen in de lucht en vereist een donkere omgeving en een stabiele camera. Het werken in een groep vergroot de creatieve samenwerking, waarbij studenten ideeën uitwisselen en samen experimenteren met bewegingen en lichtbronnen. Daarnaast stimuleert het probleemoplossend denken, motorische vaardigheden en technisch inzicht door spelenderwijs te leren over fotografie en licht. Lichtekenen biedt een unieke manier om zelfexpressie te bevorderen en inspireert deelnemers om samen tot magische visuele resultaten te komen.



Benieuwd? Hieronder tonen we je het proces en de resultaten

  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Ons netwerk

Nieuw buurthuis 't Lampeke/ Fabota

We hebben al sinds de start van onze opleiding een goede samenwerking met 't Lampeke en Fabota. Ze hebben al heel wat van onze studenten over de vloer gehad. Zo veel studenten dat ze de vloer versleten hebben 😉

De bouw van een nieuw buurthuis was aan de orde. Deze bouwwerken komen nu ten einde en dat vraagt om een heropening.


Iedereen is hartelijk welkom op zaterdag 29 maart tussen 15 en 18 uur bij de heropening van 't Lampeke. We delen met plezier de uitnodiging.

Nieuwe knop

Fel Vel: theatervoorstelling TEJO Leuven

Enkele docenten uit onze opleiding zijn betrokken bij TEJO. Via hen vernamen we dan ook dat op 13 mei TEJO i.s.m. O’Kontreir en Cera een bijzondere voorstelling organiseert. Deze brengen we daarom graag onder jullie aandacht. ‘Fel Vel’ is een aangrijpend theaterstuk over mentaal welzijn en de complexe problematiek van zelfverwondend gedrag bij jongeren. We delen graag de uitnodiging met jullie. Deze kan je vinden via onderstaande knop.

Uitnodiging

Terugblik op de tentoonstelling van Cachet op onze campus

De tentoonstelling 'the story of skin' streek neer in onze campus. Verschillende medewerkers uit organisaties uit de jeugdzorg (o.a. De Wissel, Sporen) kwamen op bezoek.

We verwelkomden ook een aantal middelbare scholen uit de regio. Na het doorlopen van de tentoonstelling, kregen ze ook nog een voorstelling van de opleidingen in onze campus. Een ideale combinatie om SRW even in de kijker te zetten.


Heb je het gemist? Na de paasvakantie kan je de tentoonstelling nog gaan bezoeken bij onze collega's in Hasselt, campus.


Van 28 april t.e.m. 28 mei 2025 staat de expo 'Story of my skin' in Hasselt op UCLL, campus Hasselt.

De week van 12 t.e.m. 16 mei 2025 is volledig voorbehouden voor partners uit het werkveld om de expo te bezoeken.

 

Een tijdslot reserveren doe je als groep via de passende inschrijfknop hieronder. Eén groep is maximaal 15 personen groot; er kunnen slechts 2 groepen op hetzelfde moment de expo bezoeken.

Bezoek je de expo op een van die momenten liever individueel, graag een mailtje naar contact@cachetvzw.be.

 

Zelfstandige bezoeken op 30 april, 5-9 mei, 19-23 mei, 26 mei of 28 mei kunnen worden aangevraagd via contact@cachetvzw.be. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

CANVAS kijktip

"Vanaf woensdag 26 maart kruipt Canvas vijf weken lang samen met Phara De Aguirre in het spoor van vijf twintigers die als jongere onder toezicht stonden van de jeugdrechter. Ze keren terug naar de jeugdrechtbank en gaan er in gesprek met hun jeugdrechter. Ze staan stil bij de belangrijke momenten en mensen in hun leven en bezoeken plekken die een grote betekenis hadden tijdens hun jeugd. Ook vanuit Opgroeien werkten we mee aan de reportagereeks: drie jongeren kwamen op bezoek in de instellingen van Beernem, Mol en Everberg omdat ze er een korte of lange tijd verbleven. 

 

Jongeren in de jeugdhulp komen zelden aan het woord. En als dat wel zo is, gaat het vaak om een fractie van hun verhaal. Het sein voor Canvas en Phara De Aguirre om vijf twintigers urenlang aan het woord te laten en heel hun verhaal uit te spitten. Samen met hen gaan ze terug naar de jeugdrechter die ooit besliste dat ze niet meer thuis konden wonen of die ze tijdelijk aan een gemeenschapsinstelling toevertrouwde. Maar ook personen die hun leven op een of andere manier een nieuwe wending gaf, komen in beeld. 

 

Drie van de vijf jongvolwassenen verbleven ook een tijdje in een gesloten instelling. Alle drie brachten ze in 2024, met een cameraploeg in hun zog, ook een bezoek aan die instelling. En zo stond Jochem plots oog in oog met de begeleider die ooit zijn leefgroep in Mol onder zijn hoede had en werd Sydney verrast door de leerkracht haarzorg die haar in Beernem de passie voor de schaar aanreikte.

 

Voor heel wat collega's zullen de verhalen bekend in de oren klinken. Maar voor heel wat kijkers zal de reeks vooral een eye-opener zijn die blootlegt met welke situaties kinderen en jongeren al te vaak geconfronteerd worden in Vlaanderen. En de jongeren zelf: die hopen jongeren die nu begeleid worden binnen de jeugdhulp een hart onder de riem te steken. "

 

Mijn Jeugdrechter - Vanaf woensdag 26 maart om 21.20 uur op VRT Canvas en VRT MAX

AFLEVERING 1: SHANI – INGE CLAES (TURNHOUT)

Shani werd als kind misbruikt door haar vader, tot de politie op een avond aan de deur stond en alle kinderen uit het gezin meenam om ze in veiligheid te brengen. De ouders werden in de gevangenis geplaatst. Shani kwam terecht bij jeugdrechter Inge Claes in Turnhout, die haar tot haar 18 jaar zou opvolgen. Phara de Aguirre neemt Shani mee naar de jeugdrechtbank, waar ze aan haar jeugdrechter de vraag kan stellen die haar al jaren bezighoudt.

AFLEVERING 2: MATHIAS, LEVY en RAIA – TINE SUYKERBUYK (BRUSSEL)
 

Mathias en Levy waren zes, hun zus Raia was twaalf toen hun moeder naar de gevangenis moest. De drie kinderen werden door de jeugdrechter geplaatst en verhuisden van de grootstad Brussel naar huize Sint-Vincentius in het landelijke Zelem. Eén keer per jaar moesten ze terug naar Brussel voor de zitting bij jeugdrechter Tine Suykerbuyk. Intussen zijn ze alle drie aan het werk, maar ze hebben nog heel wat vragen over wat er in hun jeugd precies is gebeurd. Phara de Aguirre brengt hen terug bij hun jeugdrechter. 

 

AFLEVERING 3: HAYTHAM – ​ MIEKE DOSSCHE (GENT)  

Haytham is 14 wanneer hij omwille van feiten die hij gepleegd heeft bij de jeugdrechter in Gent terecht komt. Wanneer hij voor de derde keer feiten pleegt, plaatst jeugdrechter Mieke Dossche hem in de gesloten gemeenschapsinstelling De Grubbe in Everberg. Feiten zal hij niet meer plegen daarna, maar hij blijft tot zijn 18 onder toezicht van de jeugdrechter. Phara de Aguirre neemt Haytham terug mee naar de jeugdrechtbank. Daar vertelt hij zijn jeugdrechter wat de echte redenen waren voor zijn rebelse jeugd. 

 

AFLEVERING 4: SYDNEY – HERMAN DAMS (ANTWERPEN)  

Sydney was een lastige puber die de echtscheiding van haar ouders niet had verteerd. Wanneer ze zelfmoord probeert te plegen, komt ze voor de eerste keer bij de jeugdrechter in Antwerpen terecht. ​ Ook in de jaren die volgen blijft ze rebelleren. Tot drie keer toe plaatst jeugdrechter Herman Dams haar in de gesloten gemeenschapsinstelling in Beernem. Sydney wil van haar jeugdrechter weten waarom zij zo zwaar werd aangepakt. ​ ​ 

 

AFLEVERING 5: JOCHEM – NICOLE CALUWE (MECHELEN) 

Jochem woont met zijn alleenstaande moeder in Mechelen. Zijn vader heeft hij nooit gekend. De relatie tussen moeder en zoon is moeilijk en wanneer hij twaalf is, komt Jochem bij jeugdrechter Nicole Caluwé in Mechelen terecht. Jochem zal de volgende jaren in zes verschillende voorzieningen verblijven, ook in de gesloten gemeenschapsinstelling in Mol. Jochem keert met Phara de Aguirre terug naar zijn jeugdrechter om haar te vragen waarom hij niet thuis kon blijven wonen. 

Alumni

Thuis Kijktip

Op donderdag 27 maart zal GI De Grubbe in Everberg op TV komen in een aflevering van Thuis. We werken geregeld samen met De Grubbe en kennen al een aantal van hun medewerkers sinds hun tijd op onze schoolbanken. Wist je dat er intussen minstens 17 SRW-ers aan de slag zijn in De Grubbe? 

Wil jij een alumnus helpen?

Beste,


Ik ben Sarah Awad, masterstudent klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel met vooropleiding bachelor in de Sociale Readaptatiewetenschappen aan de UC-Leuven Limburg. Samen met mijn medestudent Berna Alar werk ik momenteel aan onze masterthesis ‘Compassie voor Burn-out’ in de zorgsector, met het oog op het behalen van onze master in de Klinische Psychologie.


Met onze thesis willen we meer inzicht krijgen in hoe compassie op de werkvloer kan bijdragen aan het welzijn van zorgmedewerkers en hoe dit mogelijk kan helpen burn-out te voorkomen. Onze centrale onderzoeksvraag luidt dan ook: "Op welke manier proberen leidinggevenden binnen de zorgsector een compassievolle werkomgeving te creëren voor werknemers die geconfronteerd worden met chronische stress of burn-out?"

Om een genuanceerd antwoord te vinden op onze onderzoeksvraag combineren we een literatuurstudie gestaafd door wetenschappelijk onderzoek met praktijkgerichte inzichten. Daarom willen we graag kwalitatieve gegevens verzamelen via semigestructureerde interviews met leidinggevenden uit de zorgsector. Aangezien een leidinggevende een cruciale rol speelt in het vormgeven van de werkomgeving, zouden we graag zijn/haar perspectief en ervaringen hierover horen. Op die manier proberen we een dieper begrip te krijgen van hoe compassievolle werkomgevingen in de praktijk worden vormgegeven.


Daarom willen wij u vriendelijk uitnodigen voor een interview van ongeveer 60 minuten. Het interview kan via Teams doorgaan, wat ons de mogelijkheid geeft meteen een transcriptie van het interview op te vragen. Uiteraard wordt alles volledig vertrouwelijk behandeld en zullen uw antwoorden enkel geanonimiseerd verwerkt worden in onze studie.


Heeft u interesse om hieraan deel te nemen? Laat ons gerust weten wat voor u het beste moment en de meest geschikte manier is.


Alvast hartelijk bedankt voor uw tijd en overweging. Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Met vriendelijke groeten,

Berna Alar en Sarah Awad

Alumni gespot?


Ben je zelf alumni en wil je ook je ervaring delen met studenten of heb je interessante bijdrage voor deze nieuwsbrief, aarzel dan niet om ons te contacteren.


Deel jouw interessant nieuwtje met ons
Share by: